Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΒΡΑΒΕΙΟ για το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα στον ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2019

Την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, η επίσημη τελετή της απονομής των βραβείων του φετινού Εθνικού Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας. Το θέμα ήταν «Το θησαυροφυλάκιο των θαυμάτων της Γαλλοφωνίας...» και οι δημιουργίες - συμμετοχές εντάχθηκαν σε 5 κατηγορίες του επιπέδου των μαθητών.

Από τα 2500 σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν εξ αρχής, βραβεύτηκαν τα 50. Μέσα σ’ αυτά ήταν και το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα. Η εργασία των μαθητών αναπτύχθηκε πάνω στην κατηγορία «Télémaque» (Τηλέμαχος).
Όταν στο 2% των σχολείων που βραβεύτηκαν πανελλαδικά είναι και το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα αυτό δείχνει τουλάχιστον πως ο κόπος και η προσπάθεια οδηγούν σε αποτελέσματα. Καλή συνέχεια σε όλους τους συντελεστές. Μπράβο σας.
Βραβεύσεις του 1ου Γυμνασίου Γέρακα για το 2019

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς οι συμμετέχοντες μαθητές μαζί με την καθηγήτριά τους Βάσια Γερμανού και τον Διευθυντή του σχολείου Θεόδωρο Κουρτέση, παρευρέθηκαν για να παραλάβουν τα βραβεία τους στο Αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» (Auditorium Theo Angelopoulos ) του Γαλλικού Ινστιτούτου.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές τους, από τους επισήμους των διαφόρων πρεσβειών, όπως της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ρουμανίας, του Καναδά, της Μολδαβίας, του Μαρόκου, από γονείς και κηδεμόνες και φυσικά από τους οικοδεσπότες του Γαλλικού Ινστιτούτου.


Στους μαθητές του σχολείου απένειμε τα βραβεία ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ05 Δ.Δ.Ε. Αν. Αττικής, κ. Στέλιος Μαρκαντωνάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η βραβευμένη πιανίστρια Σοφία Αλεξάνδρου απέδωσε περίτεχνα μουσικές συνθέσεις και ο Γάλλος ηθοποιός - σκηνοθέτης και διευθυντής του Θεάτρου του Απρόβλεπτου της Ορλεάνης ( Théâtre de l’Imprévu d’Orléans ) Ερίκ Σενά, διάβασε αποσπάσματα από εξαιρετικές εργασίες μαθητών.
Η τελετή θα προβληθεί από το κανάλι TV5 Monde στο πλαίσιο της εκπομπής «Destination francophonie» στις 21 και 22 Ιουνίου 2019. Οι βραβευμένοι μαθητές είναι οι:

Αναστοπούλου Ανθή, Βασιλίκα Ράνια, Γκίζα Δήμητρα, Λανάρα Κατερίνα, Λυμπέρης Γιώργος, Τσακμάκη Ελισάβετ, Τσακμάκη Ευθαλία και Χρηστίδης Μάριος.


Τα έργα που βραβεύτηκαν.