Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Η συγκέντρωση του "όχι" της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και της ελπίδας στο Σύνταγμα. Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015.

Εντυπωσιακή σε παλμό και συνθήματα η προσέλευση του κόσμου η οποία θύμισε την εποχή των "αγανακτισμένων" που άτομα κάθε ηλικίας στέκονταν απέναντι στα μνημόνια αψηφώντας κομματικές ταυτότητες και ιδεοληψίες.

"Τίποτα το ίδιο από εδώ και μπρος, τα μεγάλα όχι τα λέει ο λαός" ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα των διαδηλωτών.

 Στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία, ξαναδίνουμε μια ευκαιρία στην Δημοκρατία να επιστρέψει στην Ευρώπη, ξαναδίνουμε μια ευκαιρία στην Ευρώπη να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες. Την Κυριακή δεν αποφασίζουμε μόνο να μείνουμε στην Ευρώπη αλλά να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, να δουλέψουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, να είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων στην Ευρώπη.
(Απόσπασμα από τον χαιρετισμό της εκδήλωσης του Πρωθυπουργού).


 Η συγκέντρωση του Συντάγματος συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες κόσμο με αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 30.000 με 40.000.

 Η έξοδος από το ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα ήταν ίσως η πιο εντυπωσιακή στιγμή. Οι εικόνες από το video είναι πολύ δυνατές αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη ζωντανή παρουσία. Τα ξένα δίκτυα είχαν περικυκλώσει τους πάντες και δεν έχω ξαναδεί σε συγκέντρωση τόσα μικρόφωνα και κάμερες ανά τετραγωνικό μέτρο. Τόσο πολύ μας αγαπήσανε όλοι αυτοί ;

 "Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε, σήμερα γιορτάζουμε, σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία είναι γιορτή, χαρά, λύτρωση, διέξοδος. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν, ο λαός θα γράψει ιστορία", τόνισε και έστειλε μήνυμα ενότητας στον λαό τονίζοντας πως "ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, την Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε", τόνισε.απευθύνοντας χαιρετισμό στους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Η συναυλία της μεγάλης συγκέντρωσης. Αλκίνοος Ιωαννίδης
Η συναυλία της μεγάλης συγκέντρωσης. 
Ήρθε η ώρα να αποφασίσεις, με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις!
 

Παλμός και συμμετοχή του κόσμου σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.