Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Διεθνής Ημερίδα Προώθησης της Συμμετοχής των Πολιτών σε συνεργατικά σχήματα Μείωσης του Κόστους της Ενέργειας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2015 η Διεθνής Ημερίδα προώθησης της συμμετοχής των πολιτών σε συνεργατικά σχήματα μείωσης του ενεργειακού κόστους που διοργάνωσε ο Οργανισμός European Regional Framework for Co-operation (ERFC) σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τον Σύλλογο των Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το SD MED, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου MED REMIDA.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, συμμετείχαν πάνω από 300 εκπρόσωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας, της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ και της αξιοποίησης αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας, όπως είναι το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ΚΑΠΕ, το ΕΚΤ, η ΕΛΕΤΑΕΝ, ο ΠΑΣΕΠΠΕ, Εταιρείες Παροχής Ενεργειακών Υπηρεσιών (ESCOs), Τράπεζες, καθώς και Σπουδαστές και Καθηγητές από μεγάλα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Χώρας όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του EKETA και το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Within the Framework of the European Project REMIDA (www.remida-besmart.com) and the Public Consultation for the formation of cooperative schemes between Public and Private sector and organized citizens for the reduction of energy costs, ERFC organized with great success an International Conference on March 31st, 2015.
The event took place in L. Zervas Auditorium of the National Research Foundation, in 48 Vas. Konstantinou Ave. (Evangelismos Metro Station), in collaboration with:
Panteion University,
General Secretaries Association of the Municipalities in Greece and
SD MED.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ / INFO MATERIAL


 ERFC: REMIDA Conference - Part 1

ERFC: REMIDA Conference - Part 2

ERFC: REMIDA Conference - Part 3

ERFC: REMIDA Conference - Part 4