Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Είμαστε αρωγοί σε όλους αυτούς που δίνουν την καθημερινή τους μάχη με χαμόγελο και χαρά, χαρίζοντας ανθρωπιά.

Το Προεδρείο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Πολιτών Αν. Αττικής (Λάμπρος Γκόγκας, Κ. Ρίπης, Χριστίνα Λυμπεροπούλου) και το μέλος του Συλλόγου μας και Πρόεδρος του Τ.Σ. του Δήμου Παλλήνης Κ. Σμέρος, επισκεφθήκαμε το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» στην Παλλήνη, προσφέροντας πασχαλινά γλυκά στα παιδιά και κάνοντας μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση γνωριμίας με τη Δ/ντρια Κα Διαμάντη και την κοινωνική λειτουργό Κα Κοντίνη.
Ήταν μια επίσκεψη απ' αυτές που πρέπει να επαναλαμβάνονται πιο συχνά από όλους μας. Η Δ/ντρια καιοινωνική λειτουργός μας ξενάγησαν σε όλες τις εγκαταστάσεις όπου είχαμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε ευχές με τα παιδιά και το υπόλοιπο προσωπικό.

Μάθαμε ότι σήμερα φιλοξενούνται 56 παιδιά και ενήλικες, όμως οι ανάγκες φιλοξενίας περισσοτέρων παιδιών αυξάνονται, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη λειτουργία νέων τμημάτων.  Έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια της δημιουργίας της, η οποία θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 32 παιδιών επιπλέον.

Υπάρχουν προγράμματα συμμετοχής σε αγώνες και δραστηριότητες άθλησης-αναψυχής που λειτουργούν ως μέσο κοινωνικοποίησης και δημιουργίας ποικίλων ερεθισμάτων και εκτόνωσης.

Μπορείτε να βρείτε πολλά στοιχεία μέσα από το "Ενημερωτικό Έντυπο Δράσεων Ιδρύματος" στην ιστοθέση " http://www.kea-hara.gr/PDFs/enimerotiko.pdf"


Εμείς να ευχηθούμε το Αναστάσιμο Φως να μας γεμίσει ελπίδα και δύναμη ώστε να
 είμαστε αρωγοί σε όλους αυτούς που δίνουν την καθημερινή τους μάχη με χαμόγελο και χαρά, χαρίζοντας ανθρωπιά.