Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Πως είδαν και σχολίασαν οι εφημερίδες την εκδήλωση των Οργανώσεων Πολιτών Ανατολικής Αττικής στις 28 Απριλίου 2009

Για να δούμε και την ελεύθερη δημοσιογραφική ματιά από τις εφημερίδες που αναφέρθηκαν στην εκδήλωση των Οργανώσεων Πολιτών Ανατολικής Αττικής στις 28 Απριλίου 2009.



(Οι υπόλοιπες εφημερίδες που δεν έχουν μπει στην παρούσα ανάρτηση, θα ενσωματωθούν στην συνέχεια).


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (30-4-2009)
Ανατολική Αττική: 500.000 κάτοικοι χωρίς αποχετευτικό δίκτυο και σπίτια ανάμεσα σε πυλώνες υψηλής τάσης
Η πίσω πόρτα της Αθήνας



Η Ανατολική Αττική αντιμετωπίζει-χρόνια τώρα- σοβαρότατα προβλήματα. Γι' αυτό και οι κάτοικοι των κοινοτήτων και των δήμων της την αποκαλούν «η πίσω πόρτα της Αθήνας»!



Δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο αλλά βόθροι (!), ούτε εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού για μια περιοχή με συνολικό πληθυσμό 500.000 κατοίκους, ενώ οι πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ είναι εγκαταστημένες σε κατοικημένες περιοχές, τη στιγμή που θα έπρεπε να υπογειοποιηθούν.



Την έντονη αγανάκτησή τους για τα χρόνια προβλήματα εκδήλωσαν οι κάτοικοι σε προχθεσινή ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού και Επιστημονικού Συνδέσμου Παλλήνης, απαιτώντας η κεντρική εξουσία να ασχοληθεί σοβαρά -επιτέλους- με την Ανατολική Αττική και να μην τους αντιμετωπίζει ως πολίτες β' κατηγορίας!



Αγανάκτηση αλλά και έντονη ανησυχία τούς προκαλεί το ότι στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχει ούτε ένα νοσοκομείο! Ούτε καν έχει υπογραφεί η σύμβαση της ΔΕΠΑΝΟΜ (δημόσια επιχείρηση ανέγερσης νοσηλευτικών μονάδων) με το υπουργείο Υγείας για την εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας της κατασκευής νοσοκομείου στην Αν. Αττική.



Και το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής, που ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς στις 13 Απριλίου, τους απογοήτευσε, αφού, όπως υποστήριξαν, προβλέπει την τσιμεντοποίησή της. Δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να γίνει η περιοχή τους τσιμεντούπολη, όπως έγινε η Αθήνα και ο Πειραιάς με το προηγούμενο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής που είχε ψηφιστεί το 1985, τονίζουν την ανάγκη να προασπιστούν όλους τους ελεύθερους χώρους της περιοχής - κτήμα Καμπά, στρατόπεδο Λάμπρου, κτήμα ΔΕΗ, λόφος Λεβίδι, λόφος Φούρεζι και λόφος Κεραίας.

Ναυ. Καρ.



ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΚΟΥΝ




"ΕΒΔΟΜΗ"



ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ



Στο "τραπέζι" τα μεγάλα προβλήματα από ενεργούς πολίτες Παλλήνης, Γέρακα, Γλυκών Νερών & Παιανίας -Αποχετευτικό δίκτυο - Χωροταξικός σχεδιασμός - Πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ και - Νοσοκομείο

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΤΗΣ" ΣΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009



ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ



ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΕΟΛΟΓΟΣ" της 1ης ΜΑΪΟΥ 2009



ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ



Κοινός τόπος η παραδοχή όλων :

επειγόντως ζητούνται λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της ανατολικής Αττικής



Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " ΕΠΙΚΑΙΡΑ " της 2ας ΜΑΪΟΥ 2009



ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ



Οι Ενεργοί Πολίτες της Αττικής απαίτησαν...

Συγκροτημένες προτάσεις από τους βουλευτές για το μέλλον





Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ Ανατολικής Αττικής" της 6ης ΜΑΪΟΥ 2009



ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ



Οργή λαού, φωνή Θεού

Επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν την ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή μας