Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Με εκπλήξεις η τελική μεγάλη συγκέντρωση του κ. Ζούτσου στον Γέρακα.

Η συμμετοχή των επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ στην προεκλογική συγκέντρωση του κ. Ζούτσου για τους γνωρίζοντες δεν αποτέλεσε έκπληξη, απλά επιβεβαίωση της πολιτικής βούλησης για στήριξη των μεγάλων έργων της ΕΥΔΑΠ σε απευθείας επικοινωνία με τον κόσμο.
Η παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ κ. Νίκου Μπάρδη καθώς και του Γενικού Διευθυντή της κ. Ι. Πάσσιου, αποδεικνύει  την αποφασιστικότητα της επίσημης Πολιτείας στην εξεύρεση οριστικής λύσης για το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης κεντρικής αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική.
 
Χαιρετισμός του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ κ. Νίκου Μπάρδη

 
Από δεξιά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Νίκος Μπάρδης, ο Γενικός Διευθυντής της κ. Ι. Πάσσιος και ο Κ. Ρίπης στέλεχος της ΕΥΔΑΠ σε αναπτυξιακά και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Διεύθυνσης Μελετών.
 
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η επιβαλλόμενη εξωστρέφεια θα έχει και ανάλογη συνέχεια. Γνωρίζουμε ότι ένα -ένα τα μεγάλα έργα υποδομής της ΕΥΔΑΠ μπαίνουν σε λειτουργία με πρώτο σε ένα μήνα το έργο του βιολογικού του Θριασίου. 15 χρόνια καθυστερήσεων και παλλινωδιών παίρνουν τέλος.

Η κατασκευή της μονάδας του Θριασίου - που θα δέχεται έως 20.000 κυβικά λυμάτων την ημέρα, εξυπηρετώντας 117.000 ανθρώπους- έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Απομένουν οι δύο κεντρικοί αποχετευτικοί αγωγοί που θα συνδέσουν το ΚΕΛ με τις τέσσερις μεγάλες πόλεις της περιοχής και οι οποίοι θα είναι έτοιμοι το πρώτο τρίμηνο του 2011.
Η σταδιακή σύνδεση από το πρώτο τρίμηνο του 2011 του Ασπρόπυργου, της Ελευσίνας, της Μάνδρας και της Μαγούλας με το δίκτυο αποχέτευσης θα σημάνει τεράστια βελτίωση στην ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.
Για την περιοχή Κορωπίου ( και Παιανίας ) έχει υπογραφεί Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Κρωπίας, Περιφέρειας Αττικής , ΕΥΔΑΠ και Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΕ. για την υλοποίηση των έργων, η προκήρυξη των οποίων προβλέπεται στο τέλος του 2010.


Video - απόσπασμα από την ομιλία του κ. Ζούτσου.
Δείτε και το 2ο video (απόσπασμα) από την ομιλία του κ. Ζούτσου εδώ