Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ήταν μια ποιητική βραδιά, κοινωνικής αφύπνισης, η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ηλέκτρας Στρατωνίου.

Την Τετάρτη 13 / 1 / 2016 στην ΕΕΛ (Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών) παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η νέα ποιητική συλλογή της Ηλέκτρας Στρατωνίου με τίτλο «Σςς... ο θεός κοιμάται!»

Τη συλλογή παρουσίασαν η Βάσια Γερμανού και ο Αντώνης Κομίνης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Παπαοικονόμου.

Τα ποιήματα απήγγειλε ο Γιάννης Μαντάς. Μουσική ο Στέφανος Γεωργιάδης και η Κατερίνα. Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπρόεδρος της ΕΕΛ Μαργαρίτα Ματάτση.



Η ποίηση της Ηλέκτρας Στρατωνίου είναι ιδιαίτερα εκφραστική, δυναμική, ολιγόλογη και ουσιαστική, απαλλαγμένη από τα «ενοχικά» σύνδρομα του «ευγενούς» λόγου χτυπάει ορμητικά τα συναισθήματα και αφυπνίζει συνειδήσεις! Τα θέματα που την αφορούν και την εμπνέουν, είναι η ειρήνη, η ισότητα, οι αγώνες των λαών για το δίκαιο, τη δουλειά και τη μόρφωση.
 Stratoniou34
«Στα ποιήματα τα πάντα πρέπει να είναι αταίριαστα και όχι όπως αρμόζουν στους ανθρώπους…» (Άννα Αχμάτοβα). Έτσι ακριβώς γράφει η Ηλέκτρα λεύτερα και χωρίς κανόνες και περιορισμούς, γι αυτό και τα ποιήματά της έχουν μια έντονη προσωπική ταυτότητα.

Η Ηλέκτρα Στρατωνίου γεννήθηκε στη Χαλκιδική, έζησε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Είναι ζωγράφος, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: «Ποιήματα» (1989, Γερμανία), «Στο ναρκοπέδιο του μυαλού» (2011, Αθήνα) και «Σςςς… ο Θεός κοιμάται» (2014, Αθήνα). Η Ηλέκτρα είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε. Ε. Λ.).

Στο video ο χαιρετισμός από τον Γιάννη Παπαοικονόμου (Γ. Γραμματέα της Ε.Ε.Λ.) για την ποιήτρια Ηλέκτρα Στρατωνίου. Συντόνισε η αντιπρόεδρος της ΕΕΛ Μαργαρίτα Ματάτση.

Στο video η παρουσίαση της κ. Γερμανού για την ποιήτρια Ηλέκτρα Στρατωνίου.





Τα ποιήματα  απήγγειλε ο  ηθοποιός και λογοτέχνης Γιάννης Μαντάς


Στο video η απαγγελία του ποιήματος "Ονομάζεσαι Έλλην" από τον ηθοποιό και λογοτέχνη Γιάννη Μαντά.

Στον σύνδεσμο εδώ, το video με την απαγγελία του ποιήματος "Μωχάμετ" από τον ηθοποιό και λογοτέχνη Γιάννη Μαντά.



Στο video, η απαγγελία του ποιήματος "Παραγωγή αρρένων" από τον ηθοποιό και λογοτέχνη Γιάννη Μαντά.



Στο video, το κλείσιμο της ποιητικής βραδιάς με το τραγούδι "μαλαματένια λόγια" από τον Στέφανο Γεωργιάδη και τη Κατερίνα. 
Τέλος η ποιήτρια Ηλέκτρα Στρατωνίου απηύθυνε ευχαριστήριο λόγο στους προσκεκλημένους της.



Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

«Σςς... ο θεός κοιμάται!» Η Ηλέκτρα Στρατωνίου παρουσιάζει τη νέα της ποιητική συλλογή.




Η καλή μας φίλη Ηλέκτρα Στρατωνίου παρουσιάζει την ποιητική της συλλογή

«Σςς.. ο θεός κοιμάται!»


την Τετάρτη 13 / 1 / 2016 στην ΕΕΛ (Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών) Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος στις 18:30

Τη συλλογή θα παρουσιάσουν η Βάσια Γερμανού και ο Αντώνης Κομίνης.
Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Παπαοικονόμου.

Ποιήματα θα απαγγείλουν ο Γιάννης Μαντάς και η Μαρία Δημητρούκα. Μουσική ο Στέφανος Γεωργιάδης και η Κατερίνα Τσαντήλα. Την εκδήλωση θα συντονίσει η αντιπρόεδρος της ΕΕΛ Μαργαρίτα Ματάτση
Διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Οι Έλληνες για άλλη μια φορά μόνοι απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση κάνουν το καθήκον τους.

Όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η τυχόν απονομή βραβείου Nobel Ειρήνης θα  αποτελέσει μια πολύ σημαντική ηθική επιβράβευση για τους ήρωες κατοίκους των νησιών μας και όχι μόνο, αλλά και το μόνοι εναντίον όλων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η χώρα μας αργοπεθαίνει χωρίς ουσιαστική βοήθεια από πουθενά. Δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε και τόσο αθώο!

Ο κόσμος ανταποκρίνεται στέλνοντας κατά χιλιάδες την υπογραφή του καθημερινά. Αυτό από μόνο του αποτελεί ήδη μια πολύ σημαντική διάκριση και αναγνώριση προσφοράς κυρίως...

Νόμπελ Ειρήνης για τους ήρωες του Αιγαίου!


Προς τη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα :

Ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη.
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ

Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ψαράδες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, εθελοντές, κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου… άνοιξαν την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε οικογένειες προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Είναι εκεί μέρα και νύχτα, με χαλάζι και καύσωνα, για να προσφέρουν στεγνά ρούχα, νερό, φαγητό και στέγη. Συχνά ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να σώσουν τους συνανθρώπους μας από τα κύματα. 

Με τις πράξεις τους κατάφεραν να πνίξουν τον φόβο και τον ρατσισμό σε ένα κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που άγγιξε όλο τον πλανήτη. Τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να τους το ανταποδώσουμε. 

Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα, πριν λήξει η προθεσμία, για να ζητήσουμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου και διάδωσέ το παντού μέσω email, Facebook και Twitter. 

*Αυτή η εκστρατεία ξεκίνησε από δύο μέλη του Avaaz: την Αλκμήνη από την Αθήνα και τον Stephen από την Ουάσινγκτον
Διαβάστε περισσότερα »