Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. Μηνυμα ελπίδας και νέα αρχή στους συλλογικούς αγώνες για πραγματική δημοκρατία.


ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. Μηνυμα ελπίδας και νέα αρχή στους συλλογικούς αγώνες για πραγματική δημοκρατία, για τις αξίες του Ανθρωπισμού και της δικαιώματός μας να Υπάρχουμε σαν λαός υπηρετώντας αυτές τις αξίες.

Διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Διεθνής Ημερίδα Προώθησης της Συμμετοχής των Πολιτών σε συνεργατικά σχήματα Μείωσης του Κόστους της Ενέργειας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2015 η Διεθνής Ημερίδα προώθησης της συμμετοχής των πολιτών σε συνεργατικά σχήματα μείωσης του ενεργειακού κόστους που διοργάνωσε ο Οργανισμός European Regional Framework for Co-operation (ERFC) σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τον Σύλλογο των Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το SD MED, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου MED REMIDA.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, συμμετείχαν πάνω από 300 εκπρόσωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας, της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ και της αξιοποίησης αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας, όπως είναι το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ΚΑΠΕ, το ΕΚΤ, η ΕΛΕΤΑΕΝ, ο ΠΑΣΕΠΠΕ, Εταιρείες Παροχής Ενεργειακών Υπηρεσιών (ESCOs), Τράπεζες, καθώς και Σπουδαστές και Καθηγητές από μεγάλα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Χώρας όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του EKETA και το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Within the Framework of the European Project REMIDA (www.remida-besmart.com) and the Public Consultation for the formation of cooperative schemes between Public and Private sector and organized citizens for the reduction of energy costs, ERFC organized with great success an International Conference on March 31st, 2015.
The event took place in L. Zervas Auditorium of the National Research Foundation, in 48 Vas. Konstantinou Ave. (Evangelismos Metro Station), in collaboration with:
Panteion University,
General Secretaries Association of the Municipalities in Greece and
SD MED.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ / INFO MATERIAL


 ERFC: REMIDA Conference - Part 1

ERFC: REMIDA Conference - Part 2

ERFC: REMIDA Conference - Part 3

ERFC: REMIDA Conference - Part 4

 

 

Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Το τρένο της μεγάλης φυγής προς τη μετανάστευση είναι υπερπλήρες.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Αμείωτη η φυγή των «νεομεταναστών» της κρίσηςΜάγειρες, ψήστες, λαντζέρηδες και όπου… φύγει φύγει. Διότι το μεγαλύτερο ποσοστό «νεομεταναστών» εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, δεν είναι οι πτυχιούχοι. Είναι άνεργοι, τεχνίτες, μη τεχνίτες, άνθρωποι που η δική μας χώρα λόγω Μνημονίων τους απαγόρευσε να κάνουν μία νέα αρχή… Έστω και από το μηδέν. Είναι η «πάλαι ποτέ μεσαία τάξη» που αφανίστηκε και μεταναστεύει!

Της Γεωργίας Λινάρδου
Το σοβαρότερο «καρκίνωμα» που γέννησε η οικονομική κρίση (μνημόνια) στη χώρα είναι το ότι «ευνούχισε» τους ανθρώπους από το δικαίωμα στην ελπίδα για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής. Ως εκ τούτου, η φυγή προς την Γερμανία όπου αυτήν την στιγμή παρέχει μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες «παλαιών» και «νεομεταναστών», ενδείκνυται ως διέξοδος στο αδιέξοδο.
Η φυγή προς τη Γερμανία συνεχίζεται απρόσκοπτη. Πολίτες κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα –και από τα νησιά- της χτυπούν το «κουδούνι» με την αγγελία «απελπισίας» τους.
Δεν είναι μόνον οι κάτοχοι κάποιου πτυχίου οι οποίοι όπου «φύγει-φύγει». Είναι ανειδίκευτοι εργάτες, άνεργοι, επαγγελματίες, τεχνίτες και όποια άλλη κατηγορία επαγγελματία  επλήγη κατά την περίοδο των μνημονίων.
Στις νέες «πατρίδες» οι Έλληνες  -κυρίως ...φρέσκοι μετανάστες της κρίσης- έχουν σχηματίσει μία αγκαλιά με σκοπό να βοηθήσουν όποιον «νεοεισερχόμενο» από τη χώρα μας έχει ανάγκη. Φυσικά, υπάρχουν και οι απατεώνες. Όχι μόνον Έλληνες. Πατούν στο αδιέξοδο του μετανάστη (μήπως μας θυμίζει κάτι αυτό;). Και φυσικά τον πρώτο λόγο στον «επανακαθορισμό ζωής» δε φαίνεται να το έχει το παλαιό μοντέλο «ελληνικής κοινότητας» ανά τον κόσμο (με τις παχυλές και ίσως αίολες χρηματοδοτήσεις). Πλέον, η φροντίδα επαφίεται στην Επικοινωνία των ανθρώπων (μηδέν κόστος) μέσω της τεχνολογίας, όπως τα Social Media. Κι αυτό είναι τόσο σπουδαίο.
Για μια θέση σερβιτόρας παρακαλώ...
Στη Στουτγάρδη, που αποτελεί βασικό προορισμό των «νεομεταναστών», το  Διεθνές Κέντρο Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών παρέχει μία σειρά σημαντικών υπηρεσιών για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, σχολεία, επαγγελματικής εκπαίδευσης και γενικότερα μετανάστευσης. Μάλιστα, σε αυτό το Κέντρο εργάζονται πια και Έλληνες κοινωνιολόγοι.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μόνον στην πόλη της Στουτγάρδης εργάζονται πλέον μόνιμα περί τους 40 Έλληνες γιατρούς. Κάποιοι δε από αυτούς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε «νεομετανάστες» -όπως και ορισμένοι από αυτούς- από την Ελλάδα.
Πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν μεταναστεύσει τον τελευταίο χρόνο στη Γερμανία το έχουν κάνει ακόμη και για μία «αξιόπιστη θέση εργασίας σερβιτόρας». Όπως μία κοπέλα από την Θεσσαλονίκη που ζει πια στην Βρέμη. Αλλά και μία άλλη που ζει εδώ και τρεις μήνες στο Έσσεν. Γράφει η ίδια: «Έχω γνώση από κουζίνα, λάντζα, σαλάτες, ορεκτικά, αλλά θα ήθελα να κάνω κάτι καλύτερο. Δεν ξέρω Γερμανικά γιατί είμαι μόνον 3 μήνες στη χώρα!».
Δεν είναι όλα εύκολα. Αλλά τουλάχιστον είναι μία νέα αρχή
Ένας μάγειρας από την Κατερίνη ο οποίος σκοπεύει να μεταναστεύσει, λίγες ώρες μετά το «Χριστός Ανέστη» έβγαλε την απελπισία του σε αγγελία: «Είμαι ο κύριος Γιάννης. Ψάχνω για εργασία σε ελληνικά εστιατόριο σε κουζίνα, β’ μάγειρα, σαλάτες ή και λάντζα».
Δηλαδή τι κάναμε στα χρόνια της «politically correct» αντιμετώπισης της κρίσης; Ενισχύσαμε τη Γερμανία –και όχι μόνον- με πτυχία, λαντζέρηδες και σερβιτόρους;
Ενισχύσαμε το «νέο μοντέλο» του Έλληνα που γράφει: «Καλησπέρα σε όλους . Χριστός Ανέστη, ενδιαφέρομαι για Βερολίνο μετακομίζω σε λίγες μέρες οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρήσιμη. Θα βρω εύκολα σπίτι;; έχει κανείς κάτι υπόψη του;».
Άραγε το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας αισθάνεται περήφανο όταν διαβάζει αντίστοιχες αγγελίες και μηνύματα;  
«Καλημέρα σας! Σκεφτόμαστε από αρχές Οκτωβρίου να ανέβουμε Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχής της Στουτγκάρδης. Ψάχνουμε μέσω ίντερνετ για πανσιόν, ξενοδοχεία ή δωμάτια με το μήνα, αλλά μάταια! Μήπως θα μπορούσε κάποιος από εσάς να μας βοηθήσει με κάποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή με κάποιον γνωστό που ίσως έχει; Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων! Καλή δύναμη σας ευχόμαστε!!!» διαβάζουμε στα socialmedia μιας Ελλάδας που ζει στα συντρίμμια της ανεργίας.
ΠΗΓΗ : www.newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Προχωρούν οι 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο – Πού θα δοθεί προτεραιότητα


Προχωρούν άμεσα οι προγραμματισμένες 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, για τις οποίες ήδη υπάρχει κονδύλι στον προϋπολογισμό

Νέες αναφορές για το πού θα δοθεί προτεραιότητα έκανε προσφάτως σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης. Στους τομείς της υγείας, της παιδείας, των ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και στην Αυτοδιοίκηση θα κατανεμηθούν οι 15.000 προσλήψεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από αυτές οι 3.900 θα αφορούν στην επαναφορά των αδίκως απολυθέντων και σε «διαθεσιμότητα» δημοσίων υπαλλήλων, 4.500 νέες προσλήψεις θα γίνουν στο χώρο της υγείας, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ενώ οι 6.500 εναπομείνασες θα γίνουν στην Παιδεία, την Αυτοδιοίκηση και στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς.

Να σημειωθεί ότι στις 15.000 προσλήψεις δεν συνυπολογίζονται όσες θα πραγματοποιηθούν στη νέα ΕΡΤ. Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, υπενθυμίζεται, βρίσκονται και οι προσλήψεις των 6.000 επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που είναι στους πίνακες διοριστέων.

Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των ήδη προϋπολογισμένων 15.000 θέσεων που προορίζονται προς κάλυψη, ανέλυσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δημήτρης Τσουκαλάς, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι τόσο η επιστροφή των περίπου 3.900 απολυμένων και «διαθέσιμων» υπαλλήλων, που θα υλοποιηθεί με το επικείμενο νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, αλλά και οι προσλήψεις των 6.600 επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που είναι στους πίνακες διοριστέων. «Από και και πέρα μέχρι τις 15.000 θα γίνουν άλλου είδους διαγωνισμοί, ΑΣΕΠ κλπ, για να μπορέσουμε να προσλάβουμε κόσμο και θα δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση στον τομέα της Υγείας με 4.500 προσλήψεις», συμπλήρωσε ο κ. Τσουκαλάς. Για παράδειγμα νοσηλευτές «όπου εκεί είναι τραγική η κατάσταση», σύμφωνα με τον ίδιο.

Στη συνέχεια, βαρύτητα, σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, θα δοθεί και στην Παιδεία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας ξεκαθάρισε ότι η διαθεσιμότητα σταματάει, «η κινητικότητα όμως συνεχίζεται».

Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι «βεβαίως και θα ελέγξουμε όσους από τους 3.900 έχουν πλαστά πτυχία, αλλά και τις διάφορες δικαστικές αποφάσεις. Υπάρχει ήδη ο νόμος», είπε αναφερόμενος σε ενδεχόμενα περιστατικά πλαστότητας.

Ερωτηθείς εάν η τρόικα δεν επιτρέψει το νομοσχέδιο για τον «Εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης», βασικό πυρήνα του οποίου αποτελεί η επιστροφή απολυμένων και «διαθέσιμων» στην εργασία, ο κ. Τσουκαλάς θύμισε ότι οι εταίροι του εξωτερικού δεν επιθυμούν ενέργειες με δημοσιονομικό κόστος «και δεν υπάρχει δημοσιονομικό κόστος, διότι η επιβάρυνση, η όποια επιβάρυνση, είναι ήδη προϋπολογισμένη», τόνισε.

Νωρίτερα τόνισε ότι «οι επαναπροσλήψεις δεν είναι καθόλου μονομερής ενέργεια. Υπάρχουν προϋπολογισμένες 15.000 προσλήψεις» και στη συγκεκριμένη περίπτωση επιστροφής αντισυνταγματικά απομακρυθέντων υπαλλήλων, «πρόκειται και για επαναπροσλήψεις και για προσλήψεις».

ΠΗΓΗ : Aftodioikisi.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Success story...Σε επίπεδα 1980 επέστρεψαν οι φτωχοί στην Ελλάδα».

Δημοσίευμα της Washington Post περιγράφει με τον πιο ευθύ τρόπο πώς η ΝΔ γύρισε πίσω κατά τριανταπέντε χρόνια την Ελλάδα.

Συνέτριψαν μισθούς και συντάξεις, διέλυσαν την ελληνική επιχειρηματικότητα και βύθισαν στα τάρταρα την αγοραστική δυνατότητα του Έλληνα, προκαλώντας άσκοπη εσωτερική υποτίμηση, για να δικαιολογήσουν τα υπέρογκα δάνεια που έπαιρναν και χρέωναν τον ελληνικό λαό.
«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιληφθεί κανείς την ιστορική σημασία της κρίσης στην Ελλάδα. Η οικονομία της μειώθηκε περίπου όσο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Ο δείκτης ανεργίας έφτασε στο 28%. Οι πόλεις γέμισαν με νέφος τους χειμώνες, γιατί οι πολίτες δεν μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους με άλλο τρόπο παρά μόνο καίγοντας ό,τι έχουν στα χέρια τους», αναφέρει το δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο φέρει τον τίτλο «Σε επίπεδα 1980 επέστρεψαν οι φτωχοί στην Ελλάδα».
Στο δημοσίευμα παρατίθεται, επίσης, ένα διάγραμμα το οποίο αποτυπώνει, σύμφωνα με τον συντάκτη, την πραγματική διάσταση της κρίσης στην Ελλάδα.

«Δείχνει πόσα χρήματα είχαν οι Έλληνες, από το πλουσιότερο μέχρι το φτωχότερο 10%, μετά τον υπολογισμό των φόρων και του πληθωρισμού των τελευταίων 40 ετών», αναφέρει το δημοσίευμα και παρατηρεί: «Οι πλούσιοι Έλληνες τα έχουν καταφέρει λίγο καλύτερα από τους υπόλοιπους, με το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημά τους να πέφτει μόνο στο επίπεδο του 1985. Αλλά οι φτωχοί έχουν πέσει ακόμη περισσότερο, πίσω στο επίπεδο που βρίσκονταν το 1980».
Το πρόγραμμα της τρόικας που ακολούθησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οδήγησε στην «κοινωνία των 2/3», όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και ο πλούτος συγκεντρώθηκε στα χέρια των λίγων.
Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει: «Για αυτό δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι η Ελλάδα πράγματι έχει ανθρωπιστική κρίση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έχει θέσει ως προτεραιότητα- θέλουν κουπόνια για τους πεινασμένους, περίθαλψη για τους άρρωστους και ηλεκτρικό για εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, αλλά ακόμη και με μία περιορισμένη νίκη στον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη δεν είναι ξεκάθαρο από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα».
Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντί να σιωπούν και να κρύβονται έχουν το θράσος να παρεμβαίνουν στην πολιτική επικαιρότητα και να κάνουν και μαθήματα οικονομικής ευρωστίας.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr


Διαβάστε περισσότερα »

ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ

Αρχίζει στις 20 Απριλίου η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4320/2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
 Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου.
Πρόκειται για τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος, 300 kwh ανά μήνα, τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.
Οι αιτήσεις όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του υπουργείου, όπου θα υπάρχει και αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την εξέλιξη του προγράμματος.
Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου, οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) όπου θα του παρέχεται βοήθεια για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης.
Το απογεύμα της Μεγάλης Πέμπτης δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες υλοποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια για τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος, 300 kwh ανά μήνα, τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.
Συγκεκριμένα το εισόδημα δικαιούχου των παροχών των άρθρων 1 έως 3 του νόμου 4320/2015 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος:
  • 2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και
  • 3.600 ευρώ ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 600 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ ετησίως.
Με βάση αυτόν τον κανόνα, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται ως εξής:
Μεμονωμένο άτομο: 2.400 ευρώ
Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος: 3.600 ευρώ
Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη: 4.200 ευρώ
Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη: 4.800 ευρώ
Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη: 5.400 ευρώ
Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη: 6.000 ευρώ
Τα περιουσιακά κριτήρια είναι τα εξής:
Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατʼ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.
Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/ και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.
ΠΗΓΗ : www.newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα »