Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο 1ο Λύκειο Παλλήνης. Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς. 4 Μαρτίου 2011.

Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η Σχολική βία και ο Σχολικός Εκφοβισμός. Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 – 20:00 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης.



Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ. 12-13 Φεβρουαρίου 2011 - Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα



Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων : Οι εξαιρέσεις δεν αρκούν για να δημιουργήσουν τον κανόνα.

Με αφορμή  τις αρχαιρεσίες που ανακοινώθηκαν στο 1ο Λύκειο Παλλήνης, σαν μέλος και εγώ αυτού του Συλλόγου Γονέων, θα σας μεταφέρω μερικές σκέψεις μου και ένα γενικότερο προβληματισμό για μερικά μόνο από τα θέματα που μπορούν να μας απασχολήσουν ως γονείς.
Είναι σοβαρά τα θέματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα και οι αυλές των σχολείων δεν θυμίζουν σε τίποτα πια τα χρόνια της αθωότητας των περασμένων δεκαετιών.
Τα "αδέσποτα" που κυκλοφορούν γύρω από τα σχολικά κτήρια "ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ" κι εμείς οι γονείς, έχουμε πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην προφύλαξη των παιδιών μας. 

Οι Σύλλογοι γονέων που τις περισσότερες φορές περιορίζονται σε ρόλο ωτακουστών πρέπει επίσης να αναλάβουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες και να δικαιολογήσουν τον ρόλο τους αλλά και την παρουσία τους σε όσα συμβαίνουν μέσα και γύρω από το σχολείο.

Ζούμε σε μια ραγδαία μεταβαλλόμενη κοινωνία και έχουμε αφήσει δυστυχώς τα "social networks" να διαπαιδαγωγήσουν την σημερινή νεολαία. 
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε τον θεσμό αυτό. Τα τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό, να πρέπει δηλαδή η ημερομηνία χορήγησης των βαθμών να αποτελεί ευκαιρία για να γίνονται και οι εκλογές.
Η μαμά που θα έρθει την Τρίτη να πάρει τους βαθμούς του παιδιού της πως θα έχει, άραγε, διαμορφώσει μια έστω ελάχιστη εικόνα για τους εκπροσώπους που θα στελεχώσουν το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο ; και αυτούς τους υποψήφιους, τους αναζητούμε με τηλεφωνήματα ενώ οι απαντήσεις από τους περισσότερους κρύβουν μια απέραντη βαρεμάρα και ξεβόλεμα.

Αυτή είναι μόνο η μια πλευρά του προβλήματος γιατί υπάρχουν και άλλες πλευρές που είναι κρυμμένες καλά κάτω από το χαλί και θα πρέπει να συζητηθούν με ορθάνοιχτα τα μικρόφωνα και τις κάμερες επικοινωνίας, αν θέλουμε κάτι να διορθώσουμε.  Αν όμως όχι...
" asta la vista".


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΕΚΛΟΓΕΣ (Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στις 12:00) από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Α΄ Γενικού Λυκείου Παλλήνης

Δήλωση συμμετοχής για τις εκλογές του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Παλλήνης.

Διαβάστε περισσότερα »